Австралія - Національна кухня
Австралія

П`ятниця, 09.12.2016, 18:20
Вітаємо на нашій сторінці
Меню сайта

Статистика
Статистика
Друзі сайту

Австралійська національна кухня

< назад | Національні особливості Австралії | вперед >

Австралійська кухня - одна з найбільш різноманітних і "строкатих" кухонь світу. Базуючись на англо-ірландських традиціях, вона увібрала в себе величезну кількість кулінарних прийомів азіатської кухні, особливо японської, китайської і малайської.
М'ясні продукти відіграють ключову роль - нарівні з традиційним австралійським стейком із кров'ю, а також ягнятиною і свининою всіляких способів приготування широко використовуються м'ясо кролика, кенгуру, страуса ему, крокодила, опосума або "місцеві делікатеси" з жуків і личинок "уітчетти". Риба, устриці, мідії, гребінці, восьминоги, краби, креветки та інші різноманітні морепродукти стали невід'ємною частиною австралійського столу. Способів їх приготування безліч, але велику популярність у цьому секторі здобули азіатські рецепти, коли продукт споживається практично сирим, або навпаки - проходить обробку до повної невпізнанності, але обов'язково супроводжується відмінним соусом або рисом. Австралійською національною стравою вважається барракуда (особливо виловлена в районі Клівленда), а також запечена у вугіллі і травах форель, лососеві з Тасманії і риба "барраманді". До риби або м'яса найчастіше подають "чатні" - пряну приправу з яблук з додаванням імбиру, гвоздики і винного оцету.
Чудові місцеві овочі йдуть на приготування всіляких салатів. А за кількістю фруктів і ягід на столі країна входить до числа світових лідерів - ожина, ківі, манго, папайя, личи, авокадо, цитрусові й інші тропічні фрукти не тільки споживаються як самостійний десерт, але і входять як складові компонентів у більшість страв. Близько 20% з австралійських рослин їстівні. Національними десертами вважаються "павлова" - ківі з безе і свіжими вершками, облитий шоколадом і обсипаний кокосовою стружкою бісквіт "ламінгтон", бісквіти Арнотта. У наші дні, завдяки міжнародним контактам, австралійці відкривають для себе французькі, грецькі, таїландські, японські, італійську й індійську кухні.
Австралія відома своїми чудовими винами. Австралійське вино не поступається за якістю кращим європейським сортам. Основна частина виноградників в південно-західній області (відмінні вина в районі Аделаїди). Завдяки достатку сонячних днів тут одержують гарні білі вина. Такі сорти як "Семільон" з Хантер-Велі, "Мускат" і "Токай" з північного сходу штату Вікторія або "Еніс Лейн" із Клер-Велі широко популярні і в світі. У багатьох районах виробляють місцеві сорти пива, які нічим не поступаються відомим торговельним маркам. Компанії "Шакедон" і "Перно Рікар" також роблять шипучі ігристі вина.

Витрати на продукти харчування становлять 10-15 AUD у день.
М'ясо – 10 AUD/кг
Молоко – 1-4 AUD/л.
Яблука – 2-5 AUD/кг.
Картопля – 4-10 AUD/10кг.
Їстівний хліб – 3 AUD/буханка.



Copyright Geograf.at.ua © 2016 | Створити безкоштовний сайт на uCoz